Osteopatia

Osteopaattinen hoito keskittyy oireiden poistamisen lisäksi vaivan todellisen syyn selvittämiseen.

Osteopatia on manuaalinen eli käsintehtävä hoitomuoto, jonka kehitti Amerikkalainen lääkäri Andrew Taylor Still (1828-1917). Osteopatian opinnot kestävät suomalaisessa ammattikorkeakoulussa neljä vuotta, ja koostuvat suurelta osin anatomian ja fysiologian tietämyksen- sekä manuaalisten taitojen kehittämisestä.

Osteopatiassa keskiössä on ihmisen hoitaminen kokonaisuutena, joka tarkoittaa sitä, että siinä huomioidaan kehon lisäksi myös mielen- ja henkisentilan vaikutus terveyteen sekä sairauden syntyyn. Kokonaisuuden hoitaminen osteopatiassa näkyy myös siten, että hoidossa huomioidaan tuki- ja liikuntaelimistön lisäksi vahvasti myös muiden kehon elinjärjestelmien, kuten hermoston ja verenkiertoelimistön toiminta.

Ihmiskeho pyrkii jatkuvasti tasapainoiseen terveydentilaan, terveyteen. Lääketieteessä puhutaan homeostaasista viitattaessa kehon yksittäisen elinjärjestelmän sisäiseen tasapainoon. Mitä tasapainoisempi tila kehon elinjärjestelmissä vallitsee, sitä paremmin luontaiset paranemisprosessit ja itsesäätelymekanismit voivat toimia.

Osteopaatti on erikoistunut poistamaan esteitä, jotka ovat luontaisen terveydentilan ilmentymisen tiellä, ja jotka näin ollen häiritsevät kehon kykyä parantaa itse itsensä. Este, joka häiritsee terveyden ilmentymistä voi olla esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistössä oleva toimintahäiriö, kuten nivelen liikerajoitus tai kehon nesteiden kierrossa oleva häiriötila.

Osteopatia sopii kaiken ikäisille. Osteopaatin käyttämien tekniikoiden kirjo on usein laaja, ja hienovaraisemmilla tekniikoilla mahdollistuu myös vastasyntyneiden hoito.

””Olen käynyt Lauralla hoidattamassa niin raskausajan liitoskipuja ja vaivoja kuin vauva-ajan erilaisia kantamisesta ja imetyksestä aiheutuneita jumeja. Lisäksi olen hoidattanut vauvan flunssakierrettä Lauralla erittäin hyvin tuloksin! Vain muutaman hoidon avulla saatiin pikkuisen kuukausia jatkunut nuhakierre lopetettua. 

Laura on erittäin asiantunteva ja hoitaa hyvin kokonaisvaltaisesti. Suosittelen lämpimästi Lauran osteopatiaa aikuiselle ja lapselle!”

Maija

ma&to

Mommy & Me

Kulosaaren puistotie 42

00570 Helsinki

Ota yhteyttä

puhelin numero

sähköposti

ti&ke

Hello Me

Liisankatu 18 D 34

00170 Helsinki